Bijzondere Afspraken


Uitstrijkjes

De uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek worden gedaan door de assistentes. U kunt hiervoor bij de assistente een afspraak maken.Het uitstrijkje in het kader van het bevolkingsonderzoek vindt eens in de 5 jaar plaats, tenzij er een afwijkende uitslag is geconstateerd. Het uitstrijkje wordt aangeboden aan vrouwen van 30 jaar tot en met 60 jaar. U krijgt automatisch een uitnodiging thuis gestuurd.


Wratten

Het wrattenspreekuur is komen te vervallen. Er is altijd stikstof aanwezig in de praktijk, zodat u voor het aanstippen van een wrat de gehele week bij de assistente tercht kunt. Maakt u hiervoor wel een afspraak!
  • Handwratten
  • Voetwratten
  • Andere huidafwijkingen na overleg met uw huisarts
Bedenk het volgende:
  • Voetwratten die geen klachten geven hoeven niet persé behandeld te worden
  • Behandeling kan altijd gestart worden met de bij de apotheek en drogist verkrijgbare zalven
  • De behandeling met vloeibare stikstof is pijnlijk; voor kinderen die erg tegen de behandeling opzien, is het mogelijk van tevoren de huid met EMLA-crme te verdoven; u dient dan eerst een recept aan te vragen voor deze crme bij de assistente.

Spiraaltjes

Mocht u, na overleg met uw huisarts, kiezen voor een spiraaltje, dan kunnen wij die ook plaatsen. Dokter van der Heijden en dokter Bunte plaatsen de spiraaltjes.
Een spiraaltje wordt het beste geplaatst op het moment dat u ongesteld bent.
Het inbrengen van het spiraaltje is over het algemeen wel wat pijnlijk, maar goed te verdragen. Het is zinvol om 1 tot 2 uur vr het plaatsen van het spiraal een tablet Ibuprofen van 400 mg in te nemen.
Hier vindt u meer informatie over het spiraaltje en het plaatsen van een spiraaltje.


Oogonderzoek

Dokter Zweers heeft zich gespecialiseerd in onderzoek van (met name) het rode oog. Mocht u klachten van één van de ogen hebben dan kan uw huisarts u doorverwijzen voor verder onderzoek naar dokter Zweers.

telefoonnummer

  • 035 6012064

nieuws