Taken praktijkondersteuner en physician assistant

De Praktijkondersteuner Huisarts (POH) is een verpleegkundige die een post-HBO opleiding Praktijkondersteuning van de Huisartsenpraktijk heeft gevolgd. De POH is BIG geregistreerd.

U vindt hier een link naar het BIG-register.

In veel huisartsenpraktijken werken praktijkondersteuners. Zij hebben een specifieke taak voor bepaalde patiŽntengroepen. Zo zorgen zij voor een betere kwaliteit van de zorg voor die patiŽnten en ontlasten zij de huisarts.  Prakkrijtondersteuners  werken intensief samen met de huisarts, zodat de huisarts goed op de hoogte blijft van de ingestelde behandeling.

In onze praktijk werken 2 praktijkondersteuners-Somatiek (Ellen en Gerda) en 2 praktijkondersteuners-GGZ.

Gerda en HenriŽtte begeleiden patiŽnten met suikerziekte, patiŽnten met een verhoogde kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, mensen die willen stoppen met roken en zij zijn gespecialiseerd in wondbehandeling.

De praktijkondersteuners-GGZ begeleiden volwassenen en kinderen met psychische klachten zoals depressie, angstklachten, rouwverwerking en overspannenheid.

Ellen is in opleiding tot Physician Assistant (P.A.). Een P.A. is een medisch zorgprofessional die zelfstandig medische taken van de huisarts over kan nemen. Zij zal uiteindelijk zelf ook spreekuren gaan doen binnen de praktijk.

telefoonnummer

  • 035 6012064

nieuws